Marbella a okolí

Puerto Banús je jednou z hlavních turistických atrakcí obce a nabízí exkluzivní nabídku pro volný čas v rámci vynikajícího zázemí přístavu.

Marbella je však také rájem pro milovníky golfu. Tucet nádherných golfových hřišť umožňuje provozovat tento sport na pozadí nádherného moře a hor. V historické části města, zasazené do nádherného zálivu, se nacházejí překrásná zákoutí s typickým andaluským rázem, s bělostnými domy a pomerančovníky zdobícími ulice a náměstí. Ideální prostředí pro ochutnávku vynikajících receptů místní gastronomie.

Marbella je sama o sobě jednou z nejvýznamnějších destinací na pobřeží Costa del Sol. Vynikající klima, pláže, okolní příroda a významná sportovní zařízení jsou jen některými z mnoha lákadel, která tato obec na pobřeží Málagy nabízí.

Důkazem vysoké kvality infrastruktury je Puerto Banús, jedno z nejznámějších míst v Marbelle. Tento proslulý přístav, obklopený exkluzivními obytnými komplexy, každoročně přivítá některé z největších a nejluxusnějších jachet na světě. Je zde také vynikající nabídka pro volný čas s restauracemi, bary a obchody s nejkvalitnější mezinárodní módou a luxusním zbožím.

Od Cabopina po Guadalminu nabízí Marbella svým návštěvníkům 26 kilometrů dlouhý úsek krásného pobřeží s řadou slunných pláží a nejrůznějšími službami, včetně moderních hotelů, obytných komplexů, obchodů a restaurací. Pláže v San Pedro de Alcántara, významném městě vzdáleném necelých deset kilometrů od Marbelly, jsou dobrým příkladem souladu mezi přírodou a turistickým rozvojem.

Pro sportovní fanoušky je Marbella skutečným rájem. Dobrý tucet nádherných golfových hřišť umožňuje provozovat tento sport na nejvyšší úrovni po celý rok, obklopen krajinou výjimečných přírodních krás.

Ti, kdo dávají přednost vodním sportům, najdou v tomto městě tři přístavy, kde mohou učinit první pokusy ve vybraném sportu.

Marbella má také několik jezdeckých škol, tenisových klubů a dalších zařízení, která uspokojí nejrůznější potřeby. To vše bez zapomenutí na široké možnosti, které nabízí pohoří Sierra Blanca pro provozování všech druhů outdoorových sportů.

Staré město Marbella

Na úpatí pohoří Sierra Blanca, s výhledem na krásný záliv, se rozkládá historické centrum Marbelly. Je to krásný komplex, jehož typický andaluský styl je patrný z udržovaných, obílených fasád se zábradlím a muškáty nebo z pomerančovníků, které jsou vidět všude.

Centrem města je renesanční náměstí Plaza de Los Naranjos, které lemují majestátní budovy, jako je radnice (16. století) a stará budova Casa del Corregidor (17. století).

Na náměstí Plazuela de la Iglesia se nachází hlavní kostel La Encarnación postavený v 16. století. Ve stejné oblasti stojí jedna z věží, které byly součástí staré maurské pevnosti města a pocházejí z 9. století.

O římském původu města svědčí četné archeologické památky v okolí, včetně raně křesťanské baziliky ve Vega del Mar, termálních lázní v Guadalmině a římské vily v Río Verde.

Velkou kulturní nabídku Marbelly doplňuje Muzeum současné španělské rytiny, které je považováno za nejvýznamnější svého druhu ve Španělsku. Sídlí v budově Hospital Bazán (16. století) a je v něm umístěna zajímavá sbírka leptů z 19. a 20. století s díly velkých mistrů, jako jsou Picasso, Miró a Dalí.

Gastronomie, festivaly a okolí

Smažené ryby, ajoblanco (studená polévka s mandlemi, olejem a česnekem) nebo gazpacho jsou jen některé z chutných nabídek marbellské gastronomie. Vyrábějí se zde vynikající sladká dezertní vína s označením původu Málaga.

Ve slavnostním kalendáři Marbelly je třeba vyzdvihnout veletrh a festival San Bernabé, který se koná v prvních dvou týdnech června. Na programu jsou koncerty, býčí zápasy a další aktivity.

Dalšími významnými termíny jsou Svatý týden a slavnosti patrona města San Pedro de Alcántara, které se konají v říjnu.

Z Marbelly se můžete vydat na četné výlety po pobřeží Costa del Sol. Jen několik kilometrů odtud se nachází Mijas, typická horská vesnice s širokou nabídkou turistických atrakcí podél pobřeží. Torremolinos, Estepona, Benalmádena a Fuengirola jsou dalšími městy s hlubokou turistickou tradicí. Příroda nabízí neuvěřitelné scenérie v přírodním parku Sierra de las Nieves v srdci Serranía de Ronda. Uprostřed pohoří Sierra Blanca, v těsné blízkosti Marbelly, se nachází Istán, město proslulé svými prameny, a Ojén

Similar Posts